Apa Keperluan Anda?

cf5f58e1-d241-49ab-adef-fe337e74b620.jpg

Kalau orang sebut pasal TAKAFUL.

Perkara pertama yang ada di kepala kita, mesti keperluan kita untuk ambil takaful ni, lebih kepada medikal kad.

Saya pun dulu macam tu juga.

Tapi sebenarnya, ada sebab kenapa Prudential offer banyak produk lain2 tu.

Itu semua untuk penuhi keperluan setiap orang dari kita.

“LAIN ORANG, LAIN KEPERLUANNYA”

Contohnya,

Untuk insurans loan rumah, boleh buat MLTT dengan PruBSN.

Untuk sesiapa yang berminat buat investment, ada PruBSN Platinum.

Untuk cover kos masuk hospital, hehe.. ni semua orang dah tahu.

Untuk tinggalkan kegunaan isteri, anak2 bila kte dah takde nanti, ada PruBSN Warisan.

Untuk sesiapa yang nak pegi Haji/Umrah, ada PruBSN Ummahlink.

Untuk penggantian gaji, once kte dah takde atau tak mampu bekerja, ada PruBSN Protect/PruBSN Crisiscover.

Ataupun, nak yang lagi best, nak customize semua manfaat ni, bagi ada serba sikit dalam satu polisi. Pun boleh..

Ada PruBSN Takafulink untuk penuhi keperluan tu.

Nak customize untuk sesiapa yang BAJET RENDAH, pun boleh adjust produk mana yang sesuai. Ada je PruBSN Protect tu. Untuk sesiapa yang bajet serendah RM20 pun boleh dapat.

 

Sekian.

Advertisements

​Penama di KWSP, Tabung Haji, etc.

Jangan terkeliru dengan penama yang anda letak di KWSP, Tabung Haji dan lain-lain.

Penama bukan pemilik mutlak tetapi hanya pemegang amanah yang dilantik untuk memudahkan urusan tuntutan yang mana bertanggungjawab membahagikan aset tunai tersebut kepada waris-waris lain yang mempunyai hak.

Jika anda mempunyai pampasan insurans atau takaful, confirmkan semula dengan ejen sama ada penama yang anda letak itu sebagai pemegang amanah atau pemilik mutlak pampasan tersebut melalui konsep hibah.

Menurut Akta Perkhidmatan Kewangan Islam (IFSA) 2013, pampasan kematian takaful boleh dihibahkan. Bermaksud penama adalah pemilik mutlak pampasan kematian tersebut.

#kwsp #tabunghaji #hibahtakaful #penama #faraid